129dagar
7timmar
49minuter

Utställningar och chokladpraliner

2012-02-05

Idag gäller det att dra de sista godbitarna ur marknaden - kolla in utställningarna och kanske ta en fika vid Chokladcaféet som har söndagsöppet?

Systrarna Nik och Nilla Märak som sjungit, berättat, jojkat och spelat i olika konstellationer under marknaden är på plats den allra sista marknadsavslutningsdagen. Cafét blev en succé redan vid starten för två år sedan varför det blir en extra öppet-dag i år.

- Vi har laddat upp med bakverk så att det förhoppningsvis ska räcka, tidigare har mycket tagit slut och det har varit köer vid dörren så alla har inte kunnat komma in. Därför kör vi en dag till, säger Nik Märak, till höger på bild vid sidan av Nilla Märak.

Dessutom finns en rad utställningar av slöjd, konst och hantverk att beskåda och köpa vid olika platser, se marknadsprogrammet.

Och eftersom temperaturen har stigit - nu är det mindre än 30 grader kallt ute - kanske det är läge för en hundspannstur och ett besök i igloo-byn?

Vill du veta hur samer i Jokkmokk levde under 1940-talet så visas filmen Från vinterviste till sommarfjäll vid Ájtte museum klockan 15.00. Därpå blir det mer musik: sång och poesi, om kärlek och längtan i vinterkväll med Paul Wallgren i Församlingshemmet klockan 18.30.

Hela utbudet finns i marknadsprogrammet - passa på att göra det du inte hann med tidigare under veckan.

Upplagd av Agneta Nyberg
Hitta rätt direkt
Hitta rätt direkt

Interaktiv karta över området

Bilder från marknaden
Bilder från marknaden

Besök vårt bildarkiv

Marknaden i din smartphone
Marknaden i din smartphone

Besöker du oss med mobil?

Samarbetspartners